2006-07-05

Möllevången är helskönt

Möllevången är en gammal arbetarstadsdel i Malmö, där hjärtat är torget med grönsaker, frukt och blommor till försäljning, en korvkiosk och statyn Arbetets söner. Handlarna, från när och fjärran, står där i ur och skur och har alltid tid att slänga käft med kunderna och varandra.

Under Möllevångsfestivalen kommer Simrishamnsgatan att förvandlas till en grön oas. Gatan är avstängd för såväl trafik som parkering, vilket gör att den lämpar sig väl för långsamt strosande. Ekologiska varor till salu och sköna happenings att vänta både på gatan och inne på gårdarna.

På Ystadsgatan blir det bland annat barn- och ungdomsloppis. Följ stråket från torget och upp mot Jesusparken där mycket spännande kommer att hända, men missa inte att besöka någon av de intressanta prylbutikerna på vägen.

Rondellen är väl värd ett besök i sig. Den knyter samman Kristianstadsgatan, präglad av konst- och teaterverksamhet, och Södra Parkgatan, där det blir Bazaar och annat skoj. Här blir det chillout med stolta hus som inramning.

Visst kommer det att hända massor utöver vardagen inom triangeln Möllevångstorget – Folkets Park – Jesusparken (ett namn ur folkmun), men missa inte det som är kärnan i festivalen: de vackra husen med sinnrika ornament och tegelmönster från den tid när murarna hann med, möten med maten från alla världens hörn, den avslappnade stämningen, kreativiteten och blandningen av människor.
Foto: Möllevångsfestivalen


Inga kommentarer: