2006-08-08

Fina bilder från Möllevångsfestivalen

Fortsätt skicka in bilder från Möllevångsfestivalen!
Här är en länk till en blogg med fina bilder från festivaldagarna: Override

3 kommentarer:

Möllevångsfestivalen sa...

Kära Vessli! Det finns en hel del jag kan hålla med dig om, men eftersom du svingar så våldsamt att riktningen blir oklar. Hatar du allt och alla?

Till exempel är Möllevångsfestivalen ett initiativ som vill ta tillvara kunskap och kreativitet i stadsdelen, ett arrangemang utfört av folk med djupa rötter i stadsdelen.

Själv har jag bott här i tjugo år och är till och med född här en gång i tiden. Jag har knegat på gamla chokladfabriken och jag har tagit bussen från Södervärn till kurser på Lunds Universitet. Vännerna på Möllan är både infödda och hitflyttade, med själ, hjärta och en ödmjukhet inför andra människor.

Studentajävlarna som krossar flaskor och spyr på trottoarerna efter en kväll på nya Inkonst har inte heller jag mycket till övers för. De gnäller över slöddret på Möllan, men är själva det värsta patrasket.
Men jag skulle inte kalla dem för horor för den skull, det är bara grabbigt och lågt.

Möllevångsfestivalen sa...

Jag håller med om att Möllan håller på att exploateras. Kanske inte så mycket på grund av var folk kommer ifrån och vilken dialekt eller vilket språk de talar, utan mer att det har blivit som ett jädra turistställe där de besökande eller tillfälligt inflyttade saknar varje form av känsla eller respekt för stadsdelen och invånarna. Som att befinna sig mitt i ett avsnitt av supa-knulla-spy-dokumentärserien Ibiza - Ocensurerat. Det är klart att det är irriterande. Och ja, det var bättre förr.

Anonym sa...

Visst kära gamla Vessli-möllan bo, jag förstår vad du menar men det är väl knappast festivalens fel att du känner dig utrotningshotad?! Så vitt jag vet är festivalen någonting en gång mer eller mindre sprunget ur möllevångsgruppen som huserat och förbättrat möllan i över tio år nu! Festivalen inlemmar den helt fantastiska karnevalen som till 80% fortfarande består av icke etniska svenskar om det nu är det som är det viktiga?! Festivalen är helt unik, liknar inga andra stadsfestivaler. Den bygger till 100% på ideelt arbete av oss som bor här. Ingen sponsor eller kommun som lägger något på oss utna en fest på våraa villkor. Den erbjuder ALLA gratis underhållning av det bästa vi har av först och främst LOKALA förmågor och resurser. Dina vänner som fluyttat härifrån kan dessvärre inte räkna sig som möllan bor medan de som bor här utgör möllan idag. Festivalen är en fantastisk möjlighet för oss att visa hur vi vill att möllan ska se ut i framtiden. Om du hade kommit ut ur din lägenhet så hade du sett att festivalen är en protest mot etablissemanget, den styrker lokal engagemanget, den gör att nya och gamla möllan bor möts och tillsammans skapar vi morgondagens möllan. Det är vi som är folket, det är vi som kan göra skillnad om vi verkligen vill. Så sitt inte där i din lägenhet och kasta skit, ölen på Golden (samarbetspartner till festivalen) är fortfarande billig, klubbarna på Bodoni (samarbetspartner till festivalen) är mångfacetterade, billiga och BRA! Trygga möllan (samarbetspartner till festivalen) och HRF (samarbetspartner till festivalen)kämpar på för att förhindra ombildningen till bostadsrätter. Vad gör du? Festivalen har fortfarande lokaler på galleri leonard. Gå dit och snacka med Jonas (tillfällig odförande i festivalen samt född och uppväxt möllan bo) Martha (trygga möllan och politiskt och socialt enagarerad möllevångsbo sedan 77)eller Ola (hyresgästföreningen och etablerad möllanbo) eller någon av alla de andra som verkar för att möllan ska vara så bra och folkligt som möjligt och se var du kan lägga all din glödande energi på något konstruktivt!
Väl mött!